HOME  |  Cine sunt eu  |  Povesti  |  Povesti video  |  Filosofie  |  Poezie  |  Povesti SF |  Replici filme

Mar 13, 2009

Sarkozy pus pe invisible pe internet

Un programator francez, sătul de mediatizarea execesivă a cuplului prezidențial Nicolas Sarkozy - Carla Bruni, a creat un filtru ce face ca orice articol de pe internet cu referire la președintele francez sau la consoarta sa să devină realmente invizibil.

Filtrul se numește Firefox Karcher Extension și este conceput după modelul celor de control parental, doar că în locul cuvintelor „sex” sau „porno” care blochează site-urile cu conţinut nerecomandat copiilor, cuvintele stigmate sunt „Sarkozy” şi ”Carla Bruni”. Funcționează însă doar pentru Firefox.

Ceea ce l-a determinat pe programatorul francez, a cărui identitate este încă necunoscută, să conceapă acest filtru au fost tocmai cuvintele lui Sarcozy care declarat cu câteva zile în urmă că greveștii francezi sunt invizibili. Prin urmare omul s-a decis să-l declare el pe Sarcozy invizibil, după cum spune pe site-ul de prezentare filtrului - Firefox Karcher Extension

Eficienta filtrului este una remarcabilă, dacă inainte de instalarea lui pentru cuvintele cheie „Nicolas Sarkozy” Google returna peste 11 milioane de rezultate, după ce îl instalezi numărul de rezultate afișate este ordinul sutelor, iar articolele din presa franceză ce fac referire la Sarcozy sunt blocate în întregime.

Ei bine, dupa un astfel de rezultat, te face să te întrebi dacă nu și în România un astfel de filtru pentru lehamite ar fi de bun augur. Totuși poate că pentru români ar trebui puțin extins, singurul filtru eficient cred că ar fi cel în care cuvântul cheie ar fi „politică”.

Pentru a instala filtrul „Sarkozy” urmați pașii de mai jos:
1. Descărcați filtrul de aici sau de pe site-ul autorului Firefox Karcher Extension

2. Pentru a instala filtrul mergeți la File - Open File, selectați fișierul și Install, după care trebuie să vă reporniți firefox-ul.


Gata! Dacă l-ați instalat corect acest post nu ar mai trebui să apară.