HOME  |  Cine sunt eu  |  Povesti  |  Povesti video  |  Filosofie  |  Poezie  |  Povesti SF |  Replici filme

Mar 22, 2010

Preoţii celibatari, pedofili creaţi de Biserică


Biserica Catolică este zguduită în ultima vreme de scandaluri sexuale privind acte de pedofilie săvârşite de către preoţi din Austria, Germania, Olanda, Irlanda, Statele Unite, Italia şi Elveţia.

Pornim de la premisa că preoţii sunt utili pentru societate, baza utilităţii lor stând în aceeaşi natură umană care nu s-a mulţumit să-şi satisfacă doar nevoia de divin ci şi-a căutat şi intermediari spre divinitate.

Chiar dacă preoţii sunt percepuţi ca nişte oameni superiori din punct de vedere moral şi ei se supun aceloraşi reguli naturale – sunt şi ei oameni. Oameni cu dorinţe, cu slăbiciuni, cu resentimente şi cu nevoi.

Interzicerea căsătoriei în rândul preoţilor catolici este cauza pentru care unii preoţi recurg chiar şi la pedofilie pentru a-şi satisface nişte nevoi sexuale, cu care, în concepţia creaţioniştilor, tot divinitatea ne-a înzestrat. De ce cazurile de pedofilie în rândul preoţilor ortodocşi sunt atât de rare încât aproape lipsesc. Fiindcă sunt mai evlavioşi? Permiteţi-mi să mă îndoiesc.

În cazul preoţilor catolici, nu numai abstinenţa este vinovată ci şi interdicţia – fructul oprit, este cu atât mai dorit fiindcă e oprit. Interdicţia îi determină pe preoţi să meargă mai departe de a face sex cu o femeie, act care le-ar satisface nevoile. Îi împinge spre un act sexual pe care ei îl consideră exotic şi mai uşor de controlat – sex cu copii.

Interzicerea căsătoriei este imorală

Nu am înţeles niciodată de ce Biserica Catolică nu permite căsătoria în rândul preoţilor, atâta timp cât biserica este unul dintre cel mai fervent promotor al căsătoriei. E bună pentru noi, dar pentru ei e fructul oprit , care o dată consumat te murdăreşte ?

Motivul invocat nu este actul căsătoriei în sine ci actul de consumare a căsătoriei – sexul.

citiţi articolul complet