HOME  |  Cine sunt eu  |  Povesti  |  Povesti video  |  Filosofie  |  Poezie  |  Povesti SF |  Replici filme

Sep 28, 2010

Blatul politistilor, din aluat prezidential

Spontaneitate, grevă, injurii adresate superiorilor nu par a fi acţiuni ce caracterizează poliţiştii români. “Defectul” profesional al poliţistului este orientarea în funcţie de situaţie, simţul de a şti cum să acţioneze astfel încât urmările acţiunii lui să nu genereze efecte negative asupra sa.

Mi-e greu să cred că poliţiştii protestatari au pornit spontan spre Palatul Cotroceni. Mi-e greu să cred că au acceptat uşor să facă grevă, în pofida greutăţilor financiare cu care se confruntă în urma aplicării măsurilor de austeritare. Imi este şi mai greu să cred că poliţiştii ar fi în stare să lanseze cu atâta lejeritate injurii şefului statului precum “Ieşi afară, javră ordinară”.

Repet, aceste acţiuni par improbabile nu neapărat datorită integrităţii poliţistului român faţă de misiunea şi rolul său în societate, calitate pe care nu am cum să o garantez ci datorită simţului de conservare deosebit cu care este dotat un poliţist, după ani de muncă.

Protestul poliţiştilor, dar mai ales maniera de a protesta, fără precedent, în istoria recentă a ţării, miroase a blat. Cu riscul de a intra în zona teoriilor conspiraţioniste, este posibil ca însuşi Traian Băsescu să fi făcut blat cu poliţiştii pe care acum vrea să-i arunce în groapa oprobriului public.

citeste editorialul integral

1 comment:

  1. Bag de seama ca avem de-a face cu un guvern optimist deoarece ei nu vad si nu aud ca sanatatea e nesanatoasa, ca invatamantul e repetent, ca oamenii de rand sau oamenii legii impreuna cu sindicatele ies fericiti in strada sa aplaude guvernul...dar care guvern, acesta e invizibil sau mai bine zis cred ca e mort in urma razboiului cu criza!

    ReplyDelete