HOME  |  Cine sunt eu  |  Povesti  |  Povesti video  |  Filosofie  |  Poezie  |  Povesti SF |  Replici filme

Mar 20, 2012

Barbatul mai apoi femeie

Un articol scris de Mihnea Maruta pe 8 martie si o discutie ulterioara cu o reprezentanta a sexului frumos mi-a mai aprins un beculet. Stiu... stiu... prea multe beculete.

E vorba de maturitatea barbatilor. Atunci cand femeile spun despre un barbat ca e imatur, nu se refera la faptul ca se joaca Counter Strike desi are 30 de ani, sau ca are replici de toata penibilitatea desi are 40 de ani, sau ca inca sta cu parintii desi are aproape 50 de ani (ok, sa nu exageram). ELE cand spun maturitate, spun de fapt stabilitate - un barbat devine matur abia atunci cand spune "DA" vreau sa ma insor si sa am copii.

Se stie faptul ca majoritatea femeilor isi doresc stabilitate inca de la varste "fragede" si isi doresc asta nu pentru ca ar avea nevoie de ea, ci fiindca toata educatia lor, toate jocurile de cand erau fetite, toate experientele le-au pregatit pentru asta, pentru STABILITATE.

De cealalta parte insa, barbatii considera ca devin maturi cand reusesc in viata, iar pentru ei reusita in viata inseamna de foarte putine ori reusita familiala, este de cele mai multe ori reusita profesionala. De aceea, inca traim intr-o societate condusa aproape in totalitate de barbati.

Un barbat nu este niciodata pregatit cu adevarat sa devina monogam din punct de vedere sexual. Tind sa cred ca nici femeia nu isi doreste cu adevarat monogamia, doar ca ea, din cauza educatiei, culturii si din cauza barbatilor, nu a descoperit inca gustul aventurii, sau poate... ii este frica sa guste.

Revenind la maturitate in varianta feminina, cei mai multi barbati ajung la acea "maturitate", dar nu e 100% veritabila. Adevarul este ca barbatii mimeaza de cele mai multe ori dorinta de stabilitate. De ce? Pentru ca le este frica de singuratate.

Singuratatea este spaima care ne tine impreuna si care uneori depaseste sentimentul. Si atunci totul e o minciuna? Ce ar trebui sa facem?