HOME  |  Cine sunt eu  |  Povesti  |  Povesti video  |  Filosofie  |  Poezie  |  Povesti SF |  Replici filme

Dec 12, 2011

Idila, la semafor

Imi scapi. Ce bine! Ce bine ca nu am apucat sa-ti gust aroma buzelor. Ce bine ca nu am apucat sa-ti simt tesatura pielii. Ce bine ca nu am apucat sa ma imbat cu tine si sa devin alcoolic.

E duminica. Alex tocmai s-a intors in Bucurestiul asudat de caldura verii si porneste din nou la drum. Porneste la drum spre Ea. La destinatie il asteapta o femeie cu care nu s-a mai intalnit pana acum, decat pe Facebook. Deci nu s-a mai intalnit pana acum.

Alex are emotii. Incearca sa o seduca pe femeia care il asteapta de vreo doua luni. Acum a reusit. A reusit sa obtina o intalnire cu ea si nu orice intalnire ci o cina.

Alex ajunge aproape de marginea Bucurestiului, isi parcheaza masina langa un complex rezidential si porneste spre locul de intalnire. Se indreapta spre apus, la fel si soarele care acum ii bate cu putere in ochi. Din razele de apus rasare insa o silueta. Oare o fi ea? Aproprindu-se, Alex observa ca silueta e in pantaloni scurti mulati, ce-i evidentiaza picioarele zvelte si bine conturate. Aproprindu-se si mai mult Alex observa un zambet. Ea il recunoscuse.


- Buna!
- Buna! Am parcat putin mai incolo.

Alex si femeia care il astepta se indreapta spre masina. E un pic de mers, dar mersul pe jos e folositor nu numai pentru picioare ci si pentru gura. Alex e acum tot un zambet. Femeia cu care a comunicat doua luni doar pe Facebook e chiar mai frumoasa in realitate decat in poze.

- Stai cam departe, spune Alex incercand sa sparga gheata.
- Da asa e, dar macar am metroul aproape.
- E cald azi.
Ea nu spune nimic. "Doamne, ce idiot sunt! Am inceput sa vorbesc despre vreme", isi spune Alex in gand.
- A uite am sosit. Aici mi-am parcat masina.

Cei doi se urca in masina si pornesc spre restaurantul unde urmau sa ia cina. La radio se aude o piesa cunoscuta. Un pic siropoasa, dar potrivita momentului.

- Si... ia zi-mi de cand stai aici, in zona asta.
- De un an de zile, de cand am venit la facultate.
- Stai singura sau...
- Mai stau cu o prietena.
- Si cum de nu esti acasa, acum in vacanta.
- Ma plictisesc acasa.

Si discutia incepu sa devina plictisitoare. Alex isi stoarce creierii sa gaseasca o intrebare inspirata. Nu-i vine insa in minte decat:
- Si ai fost undeva vara asta?
- Nu, dar urmeaza sa plec intr-o croaziera.

Acest raspuns il surprinde pe Alex. Croaziera? Cu cine? Nu putea insa sa intrebe direct.

- Uau! Asta da vacanta. Si care e traseul?
- Pai e o croaziera pe Mediterana, porneste din sudul Greciei.
- Interesant... si cand pleci?
- Cam in doua saptamani.
- Pai si cu ce ajungi pana acolo. Te duci cu cineva presupun.
- Mda... . Dupa acest "mda" ea zambi.

Alex observa cu coada ochiului reactia ei si isi dadu seama ca ea are un iubit, care probabil ii face cadou o croaziera. Alex se decide sa nu o mai dea pe ocolite si o intreaba direct.

- Mergi cu prietenul tau, nu?
- Da, cu prietenul meu, dar... sunt cu el numai de o luna, si zambi din nou.

Masina tocmai opreste la semafor. E rosu. Alex isi intoarce privirea spre Ea. Ea continua sa priveasca in fata. Alex continua sa o priveasca. Simtindu-se privita, ea isi intoarce capul, il priveste in ochi pe Alex, zambeste si intreaba:
- Ce-i?
- Nimic...

Se face verde, dar... e rosu.