HOME  |  Cine sunt eu  |  Povesti  |  Povesti video  |  Filosofie  |  Poezie  |  Povesti SF |  Replici filme

Apr 29, 2014

Gentle Man sau Gentleman?

De la putin prea mult vin. Da, asta e motivul pentru care scriu acest articol. Insa... in vino veritas, nu?

"Gentle Man" si "Gentleman" nu sunt totuna. In modestia care ma caracterizeaza, eu ma consider a fi un gentleman in proportie de 80%, dar imi dau seama ca nu prea e meritul meu, asa m-au modelat femeile care au trecut prin viata mea.

Bun... sa lasam laudele. Care ar fi fisa tehnica pentru un gentleman sau macar cateva calitati?

Un gentleman ofera flori, la prima intalnire, indiferent daca i-a placut sau nu femeia cu care a impartit o cafea. Cei care considera ca nu e bine, ca sa nu o sperii, sunt niste idioti. Nicio femeie din lumea asta nu se sperie de un buchet de flori, decat daca exista si gaze printre petale.

Un gentleman este un deschizator de usi: la masina, la casa, la restaurant si... in alte privinte. (a nu se interpreta gresit!)

Un gentleman o asculta si vorbeste mai putin, fiindca stie ca ea are intotdeauna mai multe cuvinte, desi nu intotdeauna mai multe de spus.

Un gentleman plateste nota la restaurant, fiindca o cina saptamanala nu ar trebui sa fie o povara financiara pentru el.

Un gentleman incearca atunci cand iese pe usa casei sale sa ofere lumii cea mai buna versiune a sa.

Un gentleman nu este orgolios, pentru ca un om orgolios este de fapt un om slab, caruia ii este frica sa fie calcat in picioare, sa ofere prea mult, sa fie luat de prost. Doar un barbat curajos isi poate asuma riscul sa se expuna si doar un barbat puternic isi poate reveni in caz de esec.

Un gentleman nu jigneste, ci trece elegant pe langa oamenii nepotriviti.

Un gentleman nu are asteptari de la o femeie, fiindca stie ca fericirea este intotdeauna o consecinta a optiunilor personale.

Un gentleman nu este amabil, tandru sau feroce in pat ci se adapteaza in functie de cerinte si context.

Nu in ultimul rand, un gentleman este un barbat care stie ca a fi placut de o femeie tine in mare masura de noroc, iar a fi iubit de o femeie tine in mare masura de destin. El stie ca un barbat placut de femei se poate considera norocos, iar un barbat iubit chiar si macar de o singura femeie se poate considera privilegiat.