HOME  |  Cine sunt eu  |  Povesti  |  Povesti video  |  Filosofie  |  Poezie  |  Povesti SF |  Replici filme

Nov 19, 2012

Despre un destin creat de un cretin

Un proverb indian spune cam asa: "Everything will be okay in the end. If it's not okay, it's not the end". In traducere ar suna cam asa: "La sfarsit totul va fi bine. Daca nu este bine acum, inseamna ca nu este sfarsitul".

Nimic mai adevarat, numai ca este foarte usor sa fim pacaliti de destin. Evident ca nu avem nici o garantie ca totul va fi bine in cele din urma, dar de fapt... la sfarsit totul va fine, intotdeauna. Sfarsitul real este moartea, iar moartea este cea mai minunata inventie a vietii. Fara moarte, nimic nu ar avea pret... NIMIC.

Dupa o experienta de 26 de ani intr-ale destinului am ajuns sa inteleg un lucru, sau cel putin cred ca il inteleg. Destinul nu e niciodata la vedere, intotdeauna iti intinde capcane si iti scoate in fata oportunitati de cele mai multe ori atunci cand esti cel mai putin pregatit sa le primesti. Si totusi... tu controlezi totul, fara sa iti dai seama. Tu atragi si tu respingi, TU esti DUMNEZEUL lumii tale, doar ca din nefericire pentru tine esti un dumnezeu nestiutor, esti un dumnezeu cretin.

Ceea ce este absolut cinic este faptul ca pentru a-ti controla destinul in mod constient trebuie sa te lasi sa devii cretin, de fapt sa accepti ca esti cretin si ca nu le stii pe toate, pentru ca doar atunci cand mintea tace, inima poate lucra in voie. Inima e de fapt mult mai obiectiva decat mintea, fiindca nu e incarcata de ganduri, contine doar adevaruri si instincte.

In aroganta care ma caracterizeaza, o sa enunt solutia simpla la toate probleme tale. Aminteste-ti ca intr-o zi o sa mori si o sa pierzi totul. GATA! Problemele tale s-au rezolvat. Nu mai trebuie sa iti faci griji ca daca alegi un anumit drum pierzi sau castigi, nu mai trebuie sa te gandesti ca risti prea mult. Alege, actioneaza, decide! Nu exista drumuri fara de intoarcere. Exista doar multe indicatoare, poate prea multe...


3 comments:

  1. Exista doar indicatoare... :)
    F tare articolul, iti da de inteles ca alegerile sunt doar niste alegeri, ca daca nu le luam, viata e plata, iar daca o facem, ar fi bine sa ne asumam de la inceput ca nu exista "indicator" gresit sau bun sau mai bun, ci doar directii care se potrivesc mai bine in functie de fiecare persoana.
    Si daca eu sunt Dumnezeul lumii mele, inseamna ca am dreptate! :)

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. Ma bucur ca ti-a placut Thai one, oricine ai fi :)

    ReplyDelete