HOME  |  Cine sunt eu  |  Povesti  |  Povesti video  |  Filosofie  |  Poezie  |  Povesti SF |  Replici filme

Sep 28, 2013

Atracție zgomotoasă


Hungry Ghosts
Cand zgomotul e prea mare, ajunge doar privirea, iar cand este liniste cuvintele devin zgomot.


Un pub/club din Bucuresti. Muzica, data la maximum, ca de obicei. Punctul forte al serii este formatia care va performa live.

Tudor isi cauta prietenii printre mesele inghesuite si printre fetele care danseaza singure printre mese. Nu-i ia mult sa-i gaseasca, inca e devreme si nu e inca chiar asa aglomerat.

- Salut, Dane! In sfarsit te-am gasit, ii zice Tudor amicului sau, batandu-l pe umar.
- Salut, salut! Iti fac cunostiinta cu Mihaela si Adina, foste colege de breasla.

Dupa ce se fac schimburile de politeturi plictisitoare obisnuite, Tudor se aseaza la masa. Trece cam o ora de "small talk", timp in care Tudor da pe gat un coktail si o bere, ambele fara alcool, fiindca a venit cu masina. Lumea incepe sa se adune. La o masa alaturata, se da o petrecere de burlacite.

- Mai trebuie sa vina Ela, nu? spune la un moment dat Dan.
- Cine mai trebuie sa vina? intreaba Tudor, care face eforturi sa auda ce spun tovarasii lui de pahar, din cauza volumului muzicii din club.
- Ela, raspunde Dan. Tot o fosta colega cu noi, dar cam intarzie. Stai ca o sun.
- Nu o mai suna, ca mi-a dat mie acum mesaj, spune Adina. Ne intreaba unde suntem. Cred ca a ajuns.

Dan se ridica si merge spre intrarea in club ca sa o gaseasca pe Ela. In scurt timp, Dan se intoarce la masa, urmat de o femeie inalta, cu parul saten deschis spre roscat si cu nistre trasaturi exotice, mai ales buzele.

Cum era de asteptat, Ela se cunoaste cu restul lumii de la masa, mai putin cu Tudor. Cei doi fac cunostiinta si apoi Ela se aseaza pe singurul scaun disponibil, adica cel de langa Tudor.



Clubul nu este cel mai bun loc pentru socializare, fiindca nu prea poti sa vorbesti. Tocmai de aceea e un loc aproape perfect pentru apropiere, deoarece fara cuvinte ne ramane doar instinctul si telepatia, doua chestii pe care uitam ca le avem. Se spune, in unele legende, ca la inceput toti oamenii comunicau telepatic, dar apoi oamenii au inventat cuvintele, ca sa isi poata ascunde gandurile.

Tudor nu a venit cu nici un gand in seara asta la pub, dar dupa circa o ora, instinctul masculin ii spune ca Ela s-ar putea sa il placa. Instinctul feminin al Elei a trecut deja la nivelul urmator. Ce sa faci... instinctele masculine sunt mai lente...

Ela il intreaba unde e baia. Tudor incepe sa ii explice, dar apoi se opreste...

- Trebuie sa merg si eu. Te conduc!
- Ok, hai!

In drum spre baie, Ela il ia de mana pe Tudor, ca sa... nu se piarda unul de altul prin multime. Nu-si vorbesc, nici nu e nevoie.

Dupa ce revin la masa, incepe sa cante din nou formatia live si toata lumea danseaza. Tudor se apropie usor de Ela, fara sa se osteneasca sa tina macar ritmul melodiei. El danseaza acum dupa alt ritm si in scurt timp Ei danseaza dupa alt ritm.

Ela isi pune mainile dupa gatul lui Tudor si isi lipeste trupul de trupul lui. Cele doua trupuri se misca acum in armonie. Tudor incearca sa o sarute, dar Ela se fereste de buzele lui si il saruta pe gat. "Ciudat!", se gandeste Tudor, dar nu ramane blocat in acest gand si continua dansul ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat.

Se face tarziu. Ceilalti deja au plecat de ceva timp. La masa au mai ramas doar Tudor si Ela.

- Mai vrei sa stai? o intreaba Tudor pe Ela.
- Nu, nu cred ca mai stau.
- OK, pot sa te conduc acasa?
- Da.

Cei doi se indreapta spre masina lui Tudor, care e parcata la o distanta considerabila de pub, in conditiile unui Bucuresti aglomerat. Dupa nu foarte mult timp, cei doi ajung acasa la ea, iar Tudor parcheaza masina pe alee. Stie ca urmeaza momentul decisiv al serii. Nici macar nu i-a cerut numarul inca.

E liniste insa acum, iar cuvintele nu mai sunt cenzurate de zgomotul clubului. Cei doi au acum slobod la gura si in loc sa o foloseasca cu folos, ei incep sa vorbeasca.

- Sunt intr-o relatie de un an de zile, ii spune Ela lui Tudor.

Tudor nu spune nimic. Nu e nici socat si nici macar surprins. Doar o priveste. Pielea ei capata o nuanta aurie sub lumina neoanelor de pe strada.

- Dar nu stiu daca vreau sa continui aceasta relatie, continua Ela.

Tudor, tot nu zice nimic. Doar scoate un mormait gutural, cum fac de obicei barbatii intr-o conversatie ca sa semnaleze faptul ca sunt atenti la ce se discuta.

Ela isi scoate apoi o guma din geanta. Ii ofera una si lui Tudor. "Deci mai am sanse", isi zice Tudor, considerand ca guma mestecata la 3 dimineata e un indiciu in acest sens.

Tudor nu apuca insa sa isi duca gandul la capat ca este intrerupt de urmatoarea replica a Elei.

- Nu o sa te sarut, in seara asta, fiindca m-as simti mult prea vinovata, fata de inca actualul meu iubit.

Tudor zambeste. Se apropie de Ela, ii ia fata intre palme, iar ea ii saruta palma dreapta.

- Deci tu crezi ca doar daca ma saruti o sa te consideri vinovata pentru ce s-a intamplat in seara asta?

- Da, pentru ca asa l-am inselat doar cu gandul.

Tudor incepe sa rada.

- Interesanta abordare! "Si uite asa se ascund oamenii de propriile lor ganduri si dorinte prin intermediul cuvintelor", isi spune in gand Tudor.

Tudor se uita apoi la ea. Ii pune mana pe picior, apoi isi plimba mana prin parul ei si o saruta pe gat. Ea nu se da inapoi. Nici nu are unde. Masina lui Tudor nu este atat de mare. Tudor incearca din nou sa o sarute, dar ea il impinge. Nu il impinge insa cu multa convingere si in aceasta mica batalie, buzele celor doi ajung la 2-3 cm distanta. Isi simt unul altuia rasuflarea si tensiunea fiecarei respiratii. Cei doi raman asa catva timp, dupa care Tudor se da inapoi.

- Ela, eu cred ca tu stii deja ce decizie sa iei si stiai inca dinainte sa te intalnesti cu mine. Eu nu sunt si nici nu vreau sa iti fiu motivatie, ci poate doar confirmare.

Ela se uita la Tudor si nu zice nimic.

-  Te las sa mergi la somn, ca maine lucrezi. Mai vorbim noi. Sper!

Dupa aceasta replica a lui Tudor, semnal ca seara s-a incheiat, Ela si scoate cheile din geanta si se pregateste sa iasa din masina.

Cei doi se apropie din nou ca sa se pupe de ramas bun. Pupatul se transforma insa intr-o imbratisare patimasa si apoi in priviri pasionale, iar privirile se transforma... intr-un sarut.