HOME  |  Cine sunt eu  |  Povesti  |  Povesti video  |  Filosofie  |  Poezie  |  Povesti SF |  Replici filme

Nov 23, 2011

Ce vor barbatii?

Dupa aceasta postare promit sa nu mai abordez subiecte atat de cliseistice, deoarece imi doresc ca acest depozit de povesti sa devina un loc unde sa va relaxati cu profunzime :) Simt insa nevoia sa scriu acest articol ca sa inchid cercul, dupa articolul "Ce vor femeile?".

Ce vor barbatii? Trebuie sa recunosc ca imi este mult mai greu sa sintetizez niste raspunsuri decat in cazul articolului cu femeile. Nu fiindca nu am cunoscut suficienti barbati ca sa trag o concluzie, ci fiindca pentru a cunoaste barbatii trebuie sa fi femeie.

Barbatii intre ei sunt intr-o competitie continua, iar secretele "comerciale" nu se spun niciodata competitiei, ba dimpotriva, e o lupta continua intre barbati in a-si ascunde slabiciunile, mai ales fata de masculul alfa. Este o prostie, dar asa functionam, dupa logica unei haite.

Totusi, pot sa incerc sa enumar trei dorinte principale pe care le au barbatii. Barbatii vor: putere, imagine si suficienta.

Sa le luam pe rand, dar pe scurt.

Puterea este foarte importanta pentru un barbat, atat cea fizica cat si cea sociala. Competitia joaca astfel un rol important aici. Un barbat are nevoie de competitie pentru a-si masura fortele si pentru a fi motivat sa devina si mai puternic.

Imaginea este mai importanta pentru barbati decat pentru femei. Femeile isi doresc sa para ca sunt frumoase. Barbatii isi doresc insa sa para ca sunt frumosi, bogati si destepti, iar pentru asta isi pun mult mai multe masti decat femeile, fiindca e nevoie de mai mult decat fond de ten.

Self-esteem-ul unui barbat este insa direct proportional cu marimea penisului. Asta e valabil pentru absolut toti barbatii, doar ca unii stiu sa ascunda mai bine altii mai putin. Un fenomen interesant este faptul ca oricat de mult succes ar avea in afaceri, oricat de puternic si influent ar fi, daca un barbat crede ca o are mica, frustrarea lui devine mare si nimic nu poate compensa.

Suficienta este motivul pentru care femeile spun despre barbati ca sunt niste porci. Un barbat isi doreste suficienta in frigider si in pat. Deosebirea dintre frigider si pat este faptul ca in cazul celui de-al doilea ii place sa mearga la cumparaturi.

Atat pentru femei cat si pentru barbati suficienta in pat nu inseamna un singur partener (fara exceptie si spun asta cu cea mai mare siguranta). Aici ma refer insa in primul rand la dorinta, dar pentru ca nu gandurile sunt cele care ne definesc ci actiunile, o parte dintre noi suntem fideli. Exista barbati care nu si-au inselat niciodata partenerele, unii de frica sa nu le piarda, altii din principiu.

Din studiile care imi cad sub ochi si din ceea ce vad in jur barbatii cu un self-esteem mai scazut au tendinta de a insela mai des. Explicatia este simpla si logica. Cu cat self-esteem-ul este mai mic (posibil si penisul - vezi mai sus) cu atat un barbat simte mai des nevoia de confirmare, confirmarea ca este un barbat valid. De aici se naste un fenomen interesant si paradoxal: barbatii urati insala mai des decat cei "misto".